Wiadomości

Naukowe kłamstwo: cukier

Naukowe kłamstwo: w jaki sposób lobby cukrowe oszukało świat..

      W powojennej Ameryce dobrobyt rósł z roku na rok, a fast food stał się częścią stylu życia. Ale epidemiologowie dokonali również niepokojącego odkrycia: zauważalnie wzrosła liczba chorób sercowo-naczyniowych i wynikających z nich zgonów. Pojawiło się podejrzenie, że powodem mogą być zmienione nawyki żywieniowe. Przeprowadzono różne badania nad pożywieniem chcąc znaleźć "winowajcę". Już w późnych latach pięćdziesiątych wynik był katastrofalny, szczególnie dla przemysłu cukrowniczego: cukier, który jest spożywany w świecie zachodnim, jest trucizną i główną przyczyną chorób sercowo-naczyniowych. Przede wszystkim producenci słodyczy i napojów widzieli w wynikach tych prac ogromne niebezpieczeństwo dla swoich zysków. W opublikowanym obecnie częściowo protokole wywiadu można przeczytać, że John Hickson, czołowy lobbysta ds. Cukru i prezes amerykańskiej Sugar Research Foundation, powiedział, że trzeba pracować z własnymi badaniami, kampaniami informacyjnymi i przepisami prawa przeciwko tym odkryciom. I postanowił w 1964 roku zamanipulować danymi.

Uwaga

Adres mailiowy Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. oraz Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. są nieczynne.
Prosimy wszelką korespondencje kierować do nas na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Jerzy Zięba o Stowarzyszeniu


Jerzy Zięba: Czyńcie dobro i nie wstydźcie się tego!

Nie dać się propagandzie: olej kokosowy

    Ruszyła zapowiadana propaganda o szkodliwości spożywania oleju kokosowego. "Popisał się"  Onet artykułem: "Profesor z Harvardu: olej kokosowy to czysta trucizna". To tekst opaty na artykule zamieszczonym na Business Insider Polska z 21 sierpnia br. Nawiasem mówiąc, ten sam Businnes Insider  wcześniej, bo 18 czerwca br. publikuje artykuł, w którym na końcu wnioskuje: "Olej kokosowy należy do naturalnych, a więc zdrowych tłuszczy nasyconych. Można więc go bez większych obaw stosować, jednak jak wszystko inne, z umiarem.

Artykuł Onetu na Fb Marek skomentował Marek: "Zawsze będą pisać, że coś szkodzi, gdy nie mają z tego zysku!".

Monika Sobierska napisała: "? Nie dać się propagandzie!
    Ostatnie badania przeprowadzone na Uniwersytecie Cambridge w Anglii wykazały, że olej kokosowy może zmniejszyć ryzyko chorób serca i udarów mózgu podczas codziennego spożywania go przez miesiąc.
    W badaniu naukowcy śledzili 94 wolontariuszy w wieku od 50 do 75 lat. Żaden z nich nie miał historii chorób serca.

Leczenie grypy węglem aktywowanym

    Pan dr Jaśkowski propaguje leczenie grypy węglem aktywowanym i mamy potwierdzenie skuteczności tego działania. Kartel farmaceutyczny zareagował i ruszyła produkcja węgla w kapsułkach, które zawierają dwutlenek tytanu, całkowicie niwelujący absorpcyjne działanie węgla. Dwutlenek tytanu nie jest taki tani, aby go dodawać do kolorowania na biało kapsułek z czarnym węglem. Do tego nanocząsteczki tytanu nie są obojętne dla zdrowia. Francuska agencja ANSES zaproponowała nową klasyfikacją ditlenku tytanu E 171 jako potencjalnie rakotwórczego dla ludzi.

Grupa trzech

     Z cyklu „Kącik Osobliwości” – taka ciekawostka… Co wspólnego ma grupa trzech XIX-wiecznych akrobatów – braci Viro – z grupą trzech witamin – A, D i K2? Właściwie chodzi konkretnie o dość wymyślną i karkołomną formację utworzoną przez braci Viro i uwiecznioną na poniższej fotografii. Otóż dr Kate Rheaume-Bleue, kanadyjska lekarka, ekspert medycyny komplementarnej i badaczka, pedagog w zakresie zdrowia i autorka książek o tej tematyce posługuje się tą fotografią na swoich wykładach dla zilustrowania szczególnej więzi pomiędzy tymi witaminami… Większość pewnie wie o tym, że to witaminowe trio jest w jakiś tam sposób ze sobą powiązane, ale ta osobliwa analogia ułatwi zapamiętanie raz na zawsze, że jest to ścisła, fundamentalna współzależność.

Dr. Urszula Krupa: Powikłania poszczepienne - audycja RM




      Na antenie Radia Maryja na prośbę słuchaczy odbyła się audycja dr Urszuli Krupy nt szkodliwości szczepień. W oparciu o piśmiennictwo wskazała toksyczność szczepionek, spadek ilorazu inteligencji u dzieci szczepionych, zgonach dzieci szczepionych, elektronicznych rejestrach szczepień.