Numer POGOTOWIA ANTYSEPSOWEGO: 18 262 20 85  więcej info...

WimHof: Szkoła oddychania

Opublikowano: 25.11.2018 Autor: Webmaster

Jak zatrzymać odrę?

Opublikowano: 05.11.2018 Autor: Webmaster

Potwierdzenie członkostwa - Informacja dla nowych członków stowarzyszenia

Opublikowano: 24.10.2018 Autor: Administracja

Szanowni Państwo,
każdy kto wysłał oryginał deklaracji pocztą tradycyjną na adres siedziby stowarzyszenia otrzymuje w ciągu kilku dni informacje zwrotną o przyjęciu w poczet członków wraz z nadanym numerem członkowskim.
Informacja wysyłana jest na podany w deklaracji adres email.
Bardzo prosimy o sprawdzanie SPAMU

Jeżeli ktoś z państwa (po sprawdzeniu spamu) nie otrzymał potwierdzenia prosimy o wiadomość e-mail na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Zostań członkiem Stowarzyszenia

Opublikowano: 15.10.2018 Autor: Webmaster

Członkiem zwyczajnym Stowarzyszenia może zostać osoba fizyczna, która

1) jest zainteresowana aktywnym działaniem w Stowarzyszeniu,
2) przekazała Zarządowi wypełnioną deklarację członkowską (proszę pobrać deklarację, wydrukować i wypełnić. Następnie przesłać na adres Stowarzyszenia),
3) uzyskała zgodę Zarządu na przyjęcie w poczet członków. Zarząd ma obowiązek podjąć uchwałę o przyjęciu lub nie kandydata w przeciągu 4 tygodni od dnia złożenia deklaracji członkowskiej. W przypadku nie przyjęcia do stowarzyszenia zarząd zobowiązany jest podać takiej osobie przyczynę odrzucenia wniosku.
4) opłaciła pierwszą składkę członkowską (10 zł miesięcznie),
5) posiada pełną zdolność do czynności prawnych.



{jcomments off}

Naukowe kłamstwo: cukier

Opublikowano: 12.10.2018 Autor: Marek Kleciak
Naukowe kłamstwo: w jaki sposób lobby cukrowe oszukało świat..

      W powojennej Ameryce dobrobyt rósł z roku na rok, a fast food stał się częścią stylu życia. Ale epidemiologowie dokonali również niepokojącego odkrycia: zauważalnie wzrosła liczba chorób sercowo-naczyniowych i wynikających z nich zgonów. Pojawiło się podejrzenie, że powodem mogą być zmienione nawyki żywieniowe. Przeprowadzono różne badania nad pożywieniem chcąc znaleźć "winowajcę". Już w późnych latach pięćdziesiątych wynik był katastrofalny, szczególnie dla przemysłu cukrowniczego: cukier, który jest spożywany w świecie zachodnim, jest trucizną i główną przyczyną chorób sercowo-naczyniowych. Przede wszystkim producenci słodyczy i napojów widzieli w wynikach tych prac ogromne niebezpieczeństwo dla swoich zysków. W opublikowanym obecnie częściowo protokole wywiadu można przeczytać, że John Hickson, czołowy lobbysta ds. Cukru i prezes amerykańskiej Sugar Research Foundation, powiedział, że trzeba pracować z własnymi badaniami, kampaniami informacyjnymi i przepisami prawa przeciwko tym odkryciom. I postanowił w 1964 roku zamanipulować danymi.

Czytaj więcej...