«Zresetuj stół»: Brak żywności.

Historia w skrócie

Mówi się nam, że zbliżające się niedobory żywności są przede wszystkim wynikiem zmian klimatycznych i konfliktu rosyjsko-ukraińskiego. Jednak w lipcu 2020 r. Fundacja Rockefellera już to przewidziała i wzywała do reorganizacji systemu żywnościowego jako całości, aby temu zaradzić

„Reset the Table: Meeting the Moment to Transform the US Food System”, opublikowany przez Fundację Rockefellera 28 lipca 2020 r., opisuje, w jaki sposób pandemia COVID spowodowała „kryzys głodowy i żywieniowy” w USA „w przeciwieństwie do innych, jakie ten kraj widział w pokolenia” ( https://www.rockefellerfoundation.org/report/reset-the-table-meeting-the-moment-to-transform-the-us-food-system/)

Według Fundacji Rockefellera pandemia ujawniła głębokie problemy w amerykańskim systemie żywnościowym, które należy „zresetować”. „Reset the Table” został opublikowany zaledwie miesiąc po oficjalnym ogłoszeniu przez Światowe Forum Ekonomiczne (WEF) planów „Wielkiego Resetu”, a wielu autorów artykułu Fundacji jest członkami WEF

Podczas gdy raport podkreśla potrzebę „zdrowej diety” i „zrównoważonej” produkcji żywności, słowa „naturalny”, „organiczny” lub „karmione trawą” są nieobecne, więc nie o tym mówią.

WEF od lat promuje ideę, że owady powinny być uznawane za zdrową, zrównoważoną alternatywę białkową, która może uratować środowisko i rozwiązać problem głodu na świecie

 

 

Wydaje się, że nic nie umknie proroczym umysłom samozwańczych projektantów przyszłości. Dokładnie przewidują „klęski żywiołowe” i przepowiadają przypadkowe „działania Boże”. Wiedzą wszystko, zanim to się stanie. Być może naprawdę są prorokami. A może po prostu opisują nieuniknione skutki swoich własnych działań.

W tej chwili mówi się nam, że zbliżające się niedobory żywności są przede wszystkim wynikiem zmian klimatycznych i konfliktu rosyjsko-ukraińskiego. Jednak w lipcu 2020 r. Fundacja Rockefellera już to przewidziała i wzywała do reorganizacji systemu żywnościowego jako całości, aby temu zaradzić.

„Zresetuj stół” jest częścią wielkiego resetu

Dokument, o którym mowa, zatytułowany „Reset the Table: Meeting the Moment to Transform the US Food System”, 1 opublikowany przez Fundację Rockefellera 28 lipca 2020 r., opisuje, w jaki sposób pandemia COVID spowodowała „kryzys głodu i żywienia” w USA „w przeciwieństwie do wszystkich, które ten kraj widział od pokoleń”.

Pamiętaj, że COVID został ogłoszony pandemią 11 marca 2020 r., więc do czasu opublikowania tego raportu Rockefellera pandemia istniała tylko przez cztery miesiące i chociaż niektóre grupy wysokiego ryzyka doświadczały braku bezpieczeństwa żywnościowego, na przykład dzieci, których główny posiłek jest szkolny obiad, powszechne niedobory żywności, jeśli chodzi o puste półki, nie były szeroko rozpowszechnione ani szczególnie dotkliwe w USA

Raport zauważa również, że wyrósł on z „dyskusji wideokonferencyjnych w maju i czerwcu 2020 roku”, więc mamy wierzyć, że dwa miesiące po pandemii te prorocze umysły miały już wszystko obmyślone. Według Fundacji pandemia ujawniła głębokie problemy w amerykańskim systemie żywnościowym, które należy „zresetować”.

Jak zauważył ThreadsIrish na Substack, 2 „Reset the Table” zostało opublikowane zaledwie miesiąc po oficjalnym ogłoszeniu przez Światowe Forum Ekonomiczne (WEF) planów „Wielkiego Resetu”, a wielu autorów artykułu Fundacji to członkowie WEF.

W przedmowie prezes Fundacji 3 Rockefellera, dr Rajiv Shah, podkreśla również, że „kompleksowy podręcznik” dotyczący systemu żywnościowego musiałby również zająć się innymi kwestiami, „takimi jak płaca wystarczająca na utrzymanie, mieszkanie i transport” oraz że „wszyscy ” — co oznacza samozwańczych projektantów przyszłości — „muszą wspólnie napisać ten podręcznik w nadchodzącym roku”.

Problem, reakcja, rozwiązanie

W tym dokumencie są ciekawe ciekawostki. Na przykład na stronie 3 stwierdza się, że „94% zgonów z powodu COVID-19 wśród osób z chorobą podstawową, z których większość jest związana z dietą”. Jest to zaskakujące, biorąc pod uwagę, że dieta i odżywianie były zasadniczo nieobecne w publicznych dyskusjach i raportach o infekcji.

Równie zaskakujące jest to, że na stronie 4 Fundacja faktycznie przyznaje się do swojej roli w kreowaniu problemów nękających obecnie nasz system żywnościowy:

„Zielona Rewolucja – w której zasiewie i skalowaniu odegrała rolę Fundacja Rockefellera – była skuteczna i skuteczna w walce z głodem kalorycznym i zapobieganiem masowemu głodowi. Ale pozostawiło to dziedzictwo, które wyraźnie widzimy dzisiaj, w tym nadmierny nacisk na podstawowe produkty zbożowe kosztem bardziej bogatej w składniki odżywcze żywności, poleganie na nawozach chemicznych, które zubażają glebę, oraz nadużywanie wody.

Na stronie 10 Fundacja posuwa się nawet do stwierdzenia, że ​​„żywność to lekarstwo” i że „inwestując w zdrową i ochronną dietę” Amerykanie będą mogli „prosperować i obniżyć duszące koszty opieki zdrowotnej w naszym kraju”.

Raport wzywa nawet do rozszerzenia programów na receptę, ponieważ „zdrowie diety i wyniki COVID-19 są wyraźnie powiązane”. To w zasadzie moje kazanie przez ostatnie kilkadziesiąt lat, a tym bardziej podczas pandemii, która w końcu przyniosła mi zaszczyt bycia uznawanym za jednego z najlepszych rozpowszechniających dezinformację w USA

Chociaż kuszące jest postrzeganie tego dokumentu jako oznaki zdrowego rozsądku, jeśli zajrzałeś do planu Wielkiego Resetu WEF, zauważysz, że „Reset the Table” to tylko kolejny trybik w kole, który ma nas przejechać. Jak zauważył ThreadsIrish: 4

„Dokument jest bardzo mocno osadzony w heglowskiej dialektyce problemu, reakcji, rozwiązania. Oto problem, który stworzyli (COVID), a teraz chcą wdrożyć rozwiązanie (Transforming the global food supply). Oczywiście wszystko to wiąże się z niszczeniem gruntów, zmianą klimatu i próbą przeniesienia ludzi z powrotem do inteligentnych miast (str. 5). Niespodzianka niespodzianka."

Jak zamierzają przejąć kontrolę nad łańcuchem dostaw

„Reset the Table” zasadniczo opisuje, w jaki sposób zamierzają przejąć kontrolę nad dostawami żywności i łańcuchem dostaw pod przykrywką „sprawiedliwości”, „uczciwości” i „ochrony środowiska”. Jednym z kluczy do tego przedsięwzięcia jest gromadzenie danych. Chcą zbierać dane o wydatkach i nawykach żywieniowych wszystkich. Częścią tego jest rozszerzenie dostępu szerokopasmowego.

„Czterdzieści dwa miliony Amerykanów nie ma dostępu szerokopasmowego, który jest niezbędny do przejścia na rejestrację online, kupowanie żywności online, bezpośrednie zakupy od gospodarstwa do konsumenta, telemedycynę, telekonsultacje, a także edukację, finanse i zatrudnienie” – zauważa w artykule 5 , dodając: „Jest to fundamentalna luka w odporności i równości i musimy ją pilnie zamknąć”.

Jak widać z samych tych akapitów, chcą, aby wszystko przeniosło się do środowiska online, w tym edukacji, medycyny i kupowania żywności. To oczywiście znacznie ułatwia monitorowanie i śledzenie wszystkiego, co robisz. Innym kluczem jest upewnienie się, że globalni partnerzy WEF w wielu sektorach współpracują ze sobą, tworząc „ruch współpracy na rzecz rzecznictwa”.

Trzecim kluczem do sukcesu są „zmiany polityk, praktyk i norm”, a te zmiany są „liczne”. Ostatecznym celem jest scentralizowanie kontroli dostaw żywności w jednym urzędzie wykonawczym, co jest zgodne z ideą „jednego rządu światowego”. Jak powiedział kiedyś członek WEF Henry Kissinger: „Kto kontroluje zaopatrzenie w żywność, kontroluje ludzi; kto kontroluje energię, może kontrolować całe kontynenty; kto kontroluje pieniądze, może kontrolować świat”.

Jaka jest ich definicja „zdrowej diety”?

Jeśli chodzi o „zdrową i ochronną dietę”, o którą apeluje Fundacja, już nam powiedziano, co to jest. Od kilku lat WEF promuje ideę, że powinniśmy przyzwyczaić się do jedzenia chwastów i robaków oraz picia oczyszczonych ścieków.

Jak zauważono w artykule WEF z lipca 2021 r. zatytułowanym „Dlaczego musimy nadać owadom rolę, na jaką zasługują w naszych systemach żywnościowych”: 6

„Do 2050 r. światowe zasoby żywności będą musiały wyżywić kolejne 2 miliardy ludzi. Hodowla owadów na żywność i paszę dla zwierząt może stanowić przyjazne dla środowiska rozwiązanie zbliżającego się kryzysu żywnościowego…

Dzięki nowym technologiom, takim jak sztuczna inteligencja (AI) i Internet rzeczy (IoT), jesteśmy w punkcie zwrotnym i wreszcie jesteśmy w stanie uprzemysłowić hodowlę owadów w zamkniętym środowisku. Hodowla owadów to przemysł rolny zorientowany na dane, który ma wiele cech wspólnych z rolnictwem precyzyjnym.

Pojawiło się kilka start-upów zajmujących się rolnictwem w pomieszczeniach… nsect, na przykład, z ponad 300 patentami technologicznymi i całkowicie unikalnymi procesami rolniczymi opartymi na sztucznej inteligencji, buduje pierwszą na świecie w pełni zautomatyzowaną pionową farmę owadów, która jest w stanie wyprodukować 100 000 ton produktów dla owadów rok."

Według tego artykułu owady są „wiarygodnym i wydajnym alternatywnym źródłem białka wymagającym mniejszych zasobów niż konwencjonalna hodowla” oraz „zdrowym składnikiem”, który jest wysoce przyswajalny i szczególnie odpowiedni do żywienia seniorów. Hodowla owadów jest również znacznie tańsza, wymaga niewielu zasobów naturalnych, takich jak woda, i może zmniejszyć zanieczyszczenie rolnictwa o prawie 99%.

Słowo „organiczny” nie pojawia się ani razu w raporcie Fundacji, a słowo „naturalny” jest używane tylko w odniesieniu do „klęsk żywiołowych”. Innymi słowy, ich wersje „zdrowej diety” i „zrównoważonego rolnictwa” nie zawierają żadnego z podstawowych kryteriów naprawdę zdrowej, pożywnej, zrównoważonej i regeneracyjnej żywności.

Ostatnią przeszkodą w uczynieniu owadzich burgerów normą są „z góry przyjęte wyobrażenia o owadach jako źródle pożywienia i ustawodawstwie w odniesieniu do stosowania i spożywania białek pochodzących od owadów”. Od lat WEF promuje również ideę, że wyhodowana w laboratorium żywność dla zwierząt i genetycznie modyfikowane rośliny są jedynym sposobem na wyżywienie świata i ocalenie planety.

Nic dziwnego, że w raporcie Fundacji słowo „ekologiczne” nie pojawia się ani razu, a słowo „naturalne” jest używane tylko w odniesieniu do „klęsk żywiołowych”. Dzieje się tak pomimo słowa „zdrowy” użytego 33 razy i słowa „zrównoważony” 17 razy.

Termin „białka alternatywne” pojawia się raz i nie ma wzmianki o „karmieniu trawą”. Innymi słowy, ich wersje „zdrowej diety” i „zrównoważonego rolnictwa” nie zawierają żadnego z podstawowych kryteriów naprawdę zdrowej, pożywnej, zrównoważonej i regeneracyjnej żywności.

Biorąc pod uwagę jego bliską współpracę z WEF, rozsądnym wydaje się wniosek, że „zdrowa dieta”, do której odwołuje się Fundacja Rockefellera, jest jedną z chwastów i owadów, a rodzaje zmian w ustawodawstwie i normach, które zamierzają przeforsować, dotyczą tych, które dotyczą do tego, co stanowi „jedzenie”. Jak zauważył ThreadsIrish: 7

„Ten raport jest ubrany jako będący w interesie publicznym, ale nie jest niczym innym. Przez 2 lata COVID był w centrum uwagi. Był to pierwszy etap Agendy 2030.

Wydaje się, że całkowite i całkowite zniszczenie zasobów żywności jest już w toku. Jest to aż nazbyt widoczne, zwłaszcza gdy weryfikatorzy faktów muszą obalić liczbę pożarów w zakładach przetwórstwa spożywczego w ciągu ostatniego roku.

Do tego dochodzi ubój stad bydła w Kansas (aż 10 000), który jest obciążony wysokimi temperaturami i suszą. Rolnicy to obalają i wygląda to o wiele bardziej złowieszczo”.

Jest to nieuniknione, ponieważ jest to zamierzony plan

Raz za razem WEF i jego globalni współpracownicy „przewidywali” przyszłość z oszałamiającą dokładnością, czasami z wieloletnim wyprzedzeniem, a kiedy przepowiednie się sprawdzają, udają, że nie mają z tym nic wspólnego.

Nie zapominajmy jednak, że założyciel WEF, Klaus Schwab, podczas spotkania w maju 2022 w Davos jasno stwierdził, że przyszłość nie dzieje się po prostu, to „ZBUDOWANE przez nas. Przez potężną społeczność… w tym pokoju. Nie popełnij błędu, naprawdę wierzą, że mają prawo decydować o losie świata i że ty i ja nie mamy nic do powiedzenia w tej sprawie.

To oni kształtują nasze opinie i preferencje, a oni to zrobią — a przynajmniej spróbują — przy użyciu najpotężniejszych technologii socjotechnicznych, jakie kiedykolwiek istniały.

A jeśli nie obudzimy się do ich planów i nie będziemy się opierać, dokonaliśmy wyboru, aby zaakceptować ich wersję przyszłości — przyszłości, w której wszyscy będziemy żyć w inteligentnych multipleksach, w których nie ma prywatnych przestrzeni ani prywatnej własności , a wszystko, co robisz, jest rejestrowane, śledzone i karane lub nagradzane zgodnie z jakimś algorytmem kredytu społecznego, który określa, co to znaczy być „dobrym obywatelem”.

Obecnie wszystkie dane wskazują na poważne niedobory żywności i podczas gdy zbliżające się niedobory są obwiniane za wszystko, od zmian klimatycznych i COVID po rosyjską inwazję na Ukrainę, faktem jest, że sojusznicy WEF, tacy jak Fundacja Rockefellera, opublikowali dokumenty i trzymali fikcyjne ćwiczenia z wyprzedzeniem, szczegółowo opisujące wszystko, z czym obecnie mamy do czynienia.

Tak więc, podczas gdy udają współczesnych proroków, a odpowiedzi wylewają się tak szybko, jak pojawiają się problemy, dość łatwo jest przewidywać, gdy pracujesz nad zamierzonym planem, i dość łatwo tworzyć rozwiązania z rekordową szybkością, gdy tworzysz problemy jako środek do celu.

Wystarczy powiedzieć, że nie wątpcie, że nadchodzą niedobory żywności i głód. Jest to nieuniknione, ponieważ jest zamierzone. To samo dotyczy niedoborów energii. Zamierzają wprowadzić nas do „zielonego nowego ładu” (jako że jest to część Wielkiego Resetu), mimo że nie istnieją alternatywy na dużą skalę dla ropy, gazu i energii jądrowej.

Przygotuj się na nieuniknione

Jeśli coś jest nieuniknione, musisz się na to przygotować. Wierzę, że masowy opór w końcu powstrzyma wiele z tych diabelskich planów, ale ten opór prawdopodobnie nie ujawni się, dopóki większość nie poczuje nacisku.

Pamiętaj, że Wielki Reset obejmuje przeprojektowany system żywnościowy, który nie opiera się na inwentarzu żywym ani nie wymaga dużej powierzchni ziemi. Dzięki temu możemy być tak pewni, że żaden z obecnych problemów nie zostanie skutecznie rozwiązany ani przeciwdziałany.

Zamierzają rozpaść się obecny system żywnościowy, aby następnie „rozwiązać” problem, wprowadzając nowy system oparty na opatentowanej, wyhodowanej w laboratorium żywności syntetycznej i genetycznie modyfikowanej oraz ogromnych farmach owadów.

Jedynym wyjściem z tego celowego chaosu jest a) zwiększenie samowystarczalności w krótkim okresie oraz b) stworzenie alternatywnych równoległych systemów żywnościowych lokalnie, poza kontrolą globalistów, dla większej niezależności w dłuższej perspektywie. W tej chwili mądrze byłoby zająć się własnym krótkoterminowym bezpieczeństwem żywności i bezpieczeństwem. Oto kilka podstawowych sugestii:

• Zabezpiecz źródło wody pitnej i środki do oczyszczania nieidealnych źródeł wody — Przykłady obejmują zaopatrzenie się w tabletki lub krople do oczyszczania wody i/lub niezależne systemy filtracji wody, takie jak Berkey, które mogą odfiltrować patogeny i inne zanieczyszczenia (co oznacza system filtracji, który nie jest podłączony do kranu w Twoim domu, na wypadek awarii pomp i braku wody z kranu).

Nawet mały system filtracji wody przetrwałej jest lepszy niż nic, ponieważ picie zanieczyszczonej wody może spowodować poważną chorobę i/lub śmierć. Dobrym pomysłem jest podłączenie beczki deszczowej do odpływu rynny. Możesz go używać do podlewania ogrodu, a w najgorszym przypadku masz źródło świeżej wody do picia, gotowania i kąpieli w gąbkach.

• Kupuj luzem żywność o stabilnej i trwałej przydatności do spożycia — na przykład żywność liofilizowana ma okres przydatności do spożycia 25 lat lub więcej. Żywność w puszkach i suche produkty podstawowe, takie jak ryż i fasola, mogą zachować żywotność długo po upływie daty ważności w odpowiednich warunkach.

Inne dobre opcje to puszkowany łosoś, puszkowane wątróbki dorsza, sardynki w wodzie (unikaj tych konserwowanych w oleju roślinnym), orzechy, mleko w proszku i serwatka oraz inne proszki odżywcze, które można mieszać z wodą.

Najlepiej byłoby przechowywać żywność w chłodnym, ciemnym miejscu o niskiej wilgotności. Paczki zbiorcze ryżu i fasoli najlepiej przechowywać w szczelnym wiadrze spożywczym z kilkoma pochłaniaczami tlenu. Pakowanie próżniowe żywności może również wydłużyć okres przydatności do spożycia.

• Kup zapasy energii — aby przygotować się na ewentualne niedobory energii, przerwy w dostawie energii, przerwy w dostawie prądu lub całkowite wyłączenie sieci energetycznej, rozważ co najmniej jedno źródło zasilania, takie jak generatory zasilane gazem i/lub zestawy generatorów słonecznych, takie jak Jackery lub Inergy. Posiadanie zasilania awaryjnego może zapobiec utracie żywności wartej setki dolarów, jeśli w domu nie będzie prądu na dłużej niż kilka dni.

Skaluj i dywersyfikuj w zależności od tego, na co Cię stać. Idealnie byłoby więcej niż jeden system. Jeśli wszystko, co masz, to generator zasilany gazem, co zrobisz, jeśli wystąpi niedobór gazu i/lub jeśli cena wzrośnie do dwucyfrowych? Z drugiej strony, co zrobisz, jeśli pogoda jest zbyt pochmurna, aby naładować baterię słoneczną?

• Uzyskaj kopie zapasowe gotowania — potrzebujesz także sposobu na gotowanie wody i jedzenia podczas zaciemnienia. Tutaj opcje obejmują (ale nie ograniczają się do) kuchenki słoneczne, które nie wymagają ani prądu, ani ognia, małe kuchenki rakietowe, kuchenki kempingowe zasilane propanem oraz 12-woltowe garnki i patelnie, które można podłączyć do zapasowego akumulatora.

• Załóż ogród i naucz się podstawowych umiejętności — Im więcej żywności możesz wyprodukować w domu, tym lepiej będzie. Przynajmniej zaopatrz się w kiełkujące nasiona i wyhoduj kilka kiełków. Są małymi potęgami, jeśli chodzi o odżywianie, są łatwe w uprawie i są gotowe do spożycia w ciągu kilku dni, a nie miesięcy.

Jeśli masz wystarczająco dużo miejsca, rozważ założenie ogrodu, a jeśli pozwalają na to lokalne przepisy, możesz dodać kurczaki, aby zapewnić sobie stałą dostawę jaj. (Pamiętaj tylko, że oni też mogą potrzebować dodatkowej paszy.)

Zacznij także uczyć się podstawowych umiejętności przechowywania żywności, takich jak konserwowanie i marynowanie. Choć na początku może wydawać się to onieśmielające, to naprawdę nie jest takie trudne. Na przykład, surowe, niemyte jajka z domowej uprawy można przechowywać w wodzie wapiennej — 1 uncja wapna (wodorotlenek wapnia, inaczej „wapno marynowane”) na 1 litr wody — przedłużając w ten sposób ich okres przydatności do spożycia do około dwóch lat bez chłodzenia. 8

Woda wapienna zasadniczo uszczelnia jajka, aby zapobiec ich zepsuciu. Przed użyciem jajek należy zmyć limonkę. Nie działa to jednak w przypadku komercyjnych jaj, ponieważ powłoka ochronna, zwana „bloom”, jest usuwana podczas mycia.

Sfermentowane warzywa są również łatwe do wykonania i pozwolą Ci przechowywać dochody z Twojego ogrodu przez długi czas. Poszukaj inspiracji w moim przepisie na sfermentowane warzywa . W poniższym filmie wyjaśniam korzyści płynące ze stosowania pokrywek do słoików z kulturą starterową i kinetyczną. Nie są konieczne, ale zmniejszą zapach uwalniany podczas fermentacji warzyw.

Źródło: https://www.theburningplatform.com/2022/06/29/did-rockefeller-foundation-predict-the-future/